Resultaat 1–24 van de 178 resultaten wordt getoond

ESD en ANTISTATISCH

WAT IS HET VERSCHIL?!

ESD en antistatisch brengen veel verwarring, en niet alleen als het gaat om veiligheidsschoenen. Terwijl het één het ander omvat, is het verkeerd om hetzelfde omgekeerd te zeggen. Hoewel beide termen verwijzen naar contactweerstand, zijn er fundamentele verschillen tussen de twee.

ANTISTATISCH

Antistatische veiligheidsschoenen hebben een lage elektrische weerstand tussen 0,1 en 1000 MegaOhm (MΩ). Het gebruik van antistatische veiligheidsschoenen beschermt tegen de opstapeling van statische elektrische ladingen door deze systematisch naar de grond te sturen en een plotselinge stroom tussen elektrisch geladen voorwerpen te voorkomen.

ESD

ESD (or ElectroStatic Discharge) veiligheidsschoenen hebben daarentegen een nog lagere elektrische

weerstand, tussen 0,1 en 100 (MΩ). Op deze manier kunnen ze zeer veilig en gecontroleerd alle statische elektrische ladingen naar de grond sturen en is er geen enkele kans dat er een plotse stroom tussen elektrisch geladen voorwerpen ontstaat.

Verwar ESD en antistatische veiligheidsschoenen niet met isolerende veiligheidsschoenen, ook gekend als EH veiligheidsschoenen, die je volledig isoleren en beschermen tegen elektrocutie.