Resultaat 1–24 van de 31 resultaten wordt getoond

Glasvezel Veiligheidsneus

Veiligheidsschoenen met een glasvezel veiligheidsneus beginnen steeds populairder te worden. Dit komt onder andere dat het materiaal nog lichter is dan verschillende composiet of aluminium varianten. Daarnaast is het duurzamer dan composiet en 100% metaalvrij. Een bijkomend voordeel voor de fabrikanten is dat het erg makkelijk te bewerken is. Hierdoor kunnen de veiligheidsschoenen mooier en beter worden ontworpen.

Kenmerken:

  • Zeer licht van gewicht
  • Goed te vormen materiaal voor mooiere schoen
  • Duurzamer dan composiet
  • 100% metaalvrije werkschoen
  • Relatief duurder
  • Relatief nieuw en steeds populairder

Veiligheidsneuzen zijn vereist in veiligheidsschoenen met een S-klasse normering. Deze veiligheidsneus beschermt de tenen voor een impact van buitenaf zodat uw tenen er geen last van zullen hebben. Deze bescherming is uiteraard tot bepaalde grenzen. De eisen hiervoor zijn vastgelegd in de EN ISO 20345 (S-klasse) normering

De vermelde normering stelt dat een veiligheidsneus bestand moet zijn tegen een impact van buitenaf tot 200 joule. 1 Joule is, in dit geval, de energie die nodig is om een gewicht van 98,1 gram een meter op te tillen. Deze energie komt weer vrij als je dat gewicht van dezelfde hoogte laat vallen. 200 joule is dus 19,62 kilo wat van een meter hoogte op de veiligheidsneus kan vallen zonder dat deze wordt beschadigd.

Naast de impact resistentie van 200 joule moet de veiligheidsneus ook een indeuk resistentie hebben van minimaal 15.000 newton. 15.000 newton is 1.529 kilo. Dit houdt in dat er een gewicht van 1.529 kilo op de veiligheidsneus mag drukken, zonder dat deze verbuigt.