Resultaat 1–24 van de 62 resultaten wordt getoond

Kunstof / Composiet Veiligheidsneus


Een kunstof / composiet veiligheidsneus is gemaakt van verschillende materialen, zoals koolstof (Carbon), kunststof en glasvezel. De grootste kenmerk is dat de materialen erg licht zijn, 100% metaalvrij en goed isoleren. De goede isolerende eigenschappen komen  doordat de verschillende vezels geen kou of warmte geleiden. Een nadeel bij het gebruik van deze materialen is dat er meer volume nodig om dezelfde veiligheid te kunnen bieden als vergelijkbaar met staal.

Kenmerken:

  • Licht van gewicht
  • Metaalvrij
  • Isolerende werking
  • Geleid geen kou en warmte
  • Meer volume nodig om dezelfde veiligheid te kunnen bieden als staal, dus dikker en omvangrijkere neus
  • Groei in populariteit door comfort

Veiligheidsneuzen zijn vereist in veiligheidsschoenen met een S-klasse normering. Deze veiligheidsneus beschermt de tenen voor een impact van buitenaf zodat uw tenen er geen last van zullen hebben. Deze bescherming is uiteraard tot bepaalde grenzen. De eisen hiervoor zijn vastgelegd in de EN ISO 20345 (S-klasse) normering

De vermelde normering stelt dat een veiligheidsneus bestand moet zijn tegen een impact van buitenaf tot 200 joule. 1 Joule is, in dit geval, de energie die nodig is om een gewicht van 98,1 gram een meter op te tillen. Deze energie komt weer vrij als je dat gewicht van dezelfde hoogte laat vallen. 200 joule is dus 19,62 kilo wat van een meter hoogte op de veiligheidsneus kan vallen zonder dat deze wordt beschadigd.

Naast de impact resistentie van 200 joule moet de veiligheidsneus ook een indeuk resistentie hebben van minimaal 15.000 newton. 15.000 newton is 1.529 kilo. Dit houdt in dat er een gewicht van 1.529 kilo op de veiligheidsneus mag drukken, zonder dat deze verbuigt.