Skip to main content

De Leest / Voetbreedte van je voet bepalen

Het bepalen van je Leest / voetbreedte is belangrijk bij de aankoop van nieuwe schoenen. Wanneer werkschoenen te smal zijn, loop je met je tenen tegen de veiligheidsneus wat blaren of zelfs likdoorns kan veroorzaken. Wanneer je kiest voor een te brede werkschoen, zal je wrijving creëren in je schoenen. Wrijving zorgt weer voor blaren én niet te vergeten; extra warmte. Deze extra warmte wil je natuurlijk niet omdat dit vaak een heet gevoel en zweetvoeten met zich meebrengt!

Breedte van je voet bepalen

Om de breedte van je voet te bepalen, maak je eerst een omtrek van je voeten met pen en papier.

Het beste is dat u iedere voet op een papier, van voldoende grote, plaats en een ander vraagt de omtrek van beide voeten op het papier te tekenen. Het is hierbij van groots belang dat de pen zo dicht mogelijk bij de voet gehouden wordt. Dit zal helpen een nauwkeurige meting te garanderen.

In de praktijk zien we dat de eerste metingen niet helemaal accuraat zullen zijn. Het potlood zal een kleine marge hebben gecreëerd, waardoor je metingen iets groter zal zijn dan je eigenlijke voeten. Om je meest nauwkeurige voetbreedte te bepalen, nemen wij als stelregel om 5 mm van elke meetwaarde, af te trekken.

Voet meten

  1. Meet de breedte tussen de breedste punten van zowel de linker als de rechter voet.
  2. Het breedste deel van de voet bevindt zich meestal net achter de tenen, bij de bal van de voet.

Zorg bij het meten van de voetbreedte dat deze wel loodrecht op de voet wordt genomen en niet per ongeluk de Ballijn wordt opgemeten gezien deze maat groter zal zijn.

Voeten hebben vaak niet exact dezelfde maat

U zult nu zien dat hoogst waarschijnlijk de voeten niet geheel dezelfde breedte maat hebben.

Voor het bepalen van de benodigde schoenbreedte gebruikt u de breedte van de grotere voet.

Opmerking: Indien u altijd dikke sokken draagt in uw schoenen, adviseren wij u bij het opmeten van de schoenbreedte deze sokken te dragen.

Nu u de leest van uw voet heeft bepaald kunt u in onze Webshop hierop een selectie maken.

De waardering van elmatho.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 37 reviews.