Resultaat 1–24 van de 150 resultaten wordt getoond

Stalen Veiligheidsneus


De bekendste veiligheidsneus op de markt is de klassieke stalen neus. Staal is erg sterk, en er is weinig materiaal nodig om aan de benodigde eisen te voldoen. Ondanks dat er weinig volume voor nodig is, blijft staal erg zwaar en geleid koude, warmte en elektriciteit. Daar in tegen is het materiaal goedkoper dan bijvoorbeeld composiet.

We zien dat fabrikanten tegenwoordig ook de geperforeerde stalen veiligheidsneus toepassen. Het voordeel hiervan is, dat door de gaatjes de neus beter ademt en het een gewichtsbesparing oplevert voor de veiligheidsschoen.

Kenmerken:

  • Zeer populair in gebruik
  • Goedkoper dan bijv. composiet neus
  • Sterk materiaal
  • Zwaar van gewicht
  • Geleid koude, warmte en elektriciteit
  • Minimale ademende werking

Veiligheidsneuzen zijn vereist in veiligheidsschoenen met een S-klasse normering. Deze veiligheidsneus beschermt de tenen voor een impact van buitenaf zodat uw tenen er geen last van zullen hebben. Deze bescherming is uiteraard tot bepaalde grenzen. De eisen hiervoor zijn vastgelegd in de EN ISO 20345 (S-klasse) normering

De vermelde normering stelt dat een veiligheidsneus bestand moet zijn tegen een impact van buitenaf tot 200 joule. 1 Joule is, in dit geval, de energie die nodig is om een gewicht van 98,1 gram een meter op te tillen. Deze energie komt weer vrij als je dat gewicht van dezelfde hoogte laat vallen. 200 joule is dus 19,62 kilo wat van een meter hoogte op de veiligheidsneus kan vallen zonder dat deze wordt beschadigd.

Naast de impact resistentie van 200 joule moet de veiligheidsneus ook een indeuk resistentie hebben van minimaal 15.000 newton. 15.000 newton is 1.529 kilo. Dit houdt in dat er een gewicht van 1.529 kilo op de veiligheidsneus mag drukken, zonder dat deze verbuigt.