Resultaat 1–24 van de 432 resultaten wordt getoond

Waterafstotend

Veiligheidsschoenen en veiligheidslaarzen – zijn onderverdeeld in veiligheidsnormeringen. Het veiligheidsschoeisel met een S2- of S3-normering zijn onder andere vuil- en waterafstotend. En waterafstotend is iets anders dan waterdicht. Waterafstotend wil zeggen dat de veiligheidsschoenen voor een korte tijd minimaal water doorlaten.

Als er al sneller meer water komt, dan zal dit door de schacht sijpelen. Zo kunt u prima door nat gras lopen of een klein buitje droog doorkomen, maar werken in langdurige natte omstandigheden zal zorgen voor natte voeten. Naast de diverse problemen is het ook verre van comfortabel om te werken met natte voeten.

Er zijn tevens werkschoenen die ook niet waterafstotend zijn. Let daarbij goed op wanneer u ze aantrekt. Dit zijn doorgaans werkschoenen met een S1- of S1P-normering. Vaak hebben ze een schacht gemaakt van zeer ademend materiaal, zoals textiel of mesh. Dit materiaal laat vocht door en zorgt binnen korte tijd voor natte voeten. Gebruik ze dus voornamelijk waar ze voor gemaakt zijn; overdekte of droge werkomgevingen.