Skip to main content
Product eigenschap

Antiperforatiezool

By september 12, 2022No Comments

Antiperforatiezool

Antiperforatiezool Elmatho

Een Antiperforatiezool wordt toegepast in veiligheidsschoeisel met een S1P, S3, O3, S5 en O5 Normering. Deze ondoordringbare veiligheidstussenzool beschermt de drager tegen het perforeren van scherpe materialen door de zool. De antiperforatie tussenzool is een dun zooltje dat zich bevindt tussen de buitenzool en de binnenzool.

De twee hoofd groepen antiperforatie zolen die we kennen zijn, stalen en synthetische veiligheidszolen. Beide groepen moeten voldoen aan exact dezelfde eisen.

Staal

De stalen antiperforatiezool, is net zoals bij de veiligheidsneuzen, de meest bekende type tussenzool. Staal heeft als voordeel dat er weinig materiaal nodig is om een hoge veiligheid te kunnen garanderen. De antiperforatie zolen van staal zijn over het algemeen dus erg dun. De nadelen zijn dat het een zwaar materiaal is, het geleid zeer goed koude en warmte en het materiaal is niet heel flexibel. We zien gemiddeld genomen dat dit type tussenzolen vooral in het goedkopere segment veiligheidsschoeisel wordt gebruikt.

synthetisch

De synthetische antiperforatiezolen worden gemaakt van een diversiteit aan materialen. We zien zoal dat Kevlar, Carbon en Kunststof hiervoor worden gebruikt. Het grote voordeel van deze materialen is dat deze lichter en flexibeler zijn. Daarnaast zijn deze non metallic en nemen ze geen koude of warmte op. Dit alles zorgt uiteindelijk voor meer comfort.

Op onze website, kunt u bij de eigenschappen van het gekozen product onder “Antiperforatie zool” terug vinden welk type tussenzool daar is toegepast.

 

Leave a Reply

De waardering van elmatho.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 39 reviews.