Resultaat 1–24 van de 86 resultaten wordt getoond

VEGAN

Veiligheidsschoen / werkschoen Resolute Muscle High Boa Grijs zijkant van Sixton bij Elmatho Werkschoenen Hoevelaken

Veiligheidsschoen / werkschoen Resolute Muscle High Boa Grijs zijkant van Sixton bij Elmatho Werkschoenen Hoevelaken

Veel mensen denken dat leer een bijproduct is van de vleesindustrie. Voor de leerindustrie worden echter wereldwijd jaarlijks ruim één miljard dieren gedood. China en India zijn de landen die het meeste leer produceren.

Veganisten eten geen dierlijke producten. Naast vlees en vis mijden ze dus ook zuivel, kaas, eieren, en in sommige gevallen ook honing en gelatine. Maar veganist zijn gaat verder dan alleen eten. Want wil je nog wel een donzen jas, uggs of een trui van wol dragen? Vaak kiezen veganisten voor plantaardige of synthetische alternatieven.

Vervaardiging:

Vegan werkschoenen zijn vrij van dierlijke stoffen en bestanddelen. Ze worden vervaardigd van plantaardige of zuiver synthetische materialen die voldoen aan alle noodzakelijke en van toepassing zijnde veiligheidsnormen en voorschriften. Door de ledervrije kenmerken en het feit dat ze geen enkel dierlijke product bevatten, zijn veganistische werkschoenen geschikt voor mensen die veganistisch leven.

Diervriendelijke veiligheidsschoenen worden zodanig vervaardigd dat niet alleen de basismaterialen, maar ook alle andere materialen zoals lijm, vrij zijn van dierlijke stoffen en bestanddelen.

Daarnaast zien we ook dat er bij verschillende veganistische werkschoenen, voor bepaalde onderdelen, gebruik wordt gemaakt van gerecyclede materialen. Hierdoor mogen we deze als duurzaam classificeren en leveren deze zo nog een extra bijdrage aan het milieu.

Eigenschappen:

– Diervriendelijk

– Laat geen vocht binnen

– Makkelijk te onderhouden

– In het materiaal zullen minder snel plooien optreden.

– Behoud beter zijn vorm

Onderhoud:

Vegan schoenen van kunstleer kun je vaak makkelijk schoonmaken met water en een doekje. Kunstleer kan niet uitdrogen en hoef je dus niet in te smeren met schoensmeer.