Skip to main content
Product informatie

Werklaarzen

By augustus 22, 2022januari 6th, 2023No Comments

Werklaarzen

Er is een grote diversiteit aan soorten werklaarzen. De grootste tweedeling kan gemaakt worden als we spreken over lederen / kunstlederen en rubberen veiligheidslaarzen.

In deze blog willen wij u vooral meer informatie over de lederen en kunstlederen veiligheidslaarzen geven.

Deze werklaarzen zitten en lopen net zo comfortabel als goede veiligheidsschoenen en hebben daarnaast een trendy uitstraling. Ze zijn niet meer weg te denken, ze worden tijdens verschillende werkzaamheden in een diversiteit aan sectoren gedragen. We zien ook dat werklaarzen steeds vaker gespot worden in de vrije tijd zoals bijvoorbeeld tijdens een wandeling in winterse omstandigheden.

Veiligheidslaarzen Sixton Ranch sfeerfoto bij Elmatho Werkschoenen Hoevelaken

Normering

De lederen en kunstlederen werklaarzen in ons assortiment hebben doorgaans een S3 Normering. Deze met een S3 Normering beschikken over de volgende minimale eigenschappen:

  • Teen Bescherming
  • Slip Bestendig
  • Gesloten hiel
  • Antistatisch
  • Energieabsorptie in de hak
  • Olie en brandstofbestendig
  • Waterafstotende upper
  • Beschermende tussen zool
  • Geprofileerde loopzool

 

Naast de bovenstaande eigenschappen zien we een diversiteit aan overige eigenschappen die mogelijk zijn zoals waterbestendig, metalfree, Thermo isolerend, etc etc.

Doormiddel van de filters in onze overzichtelijke webshop kunt u snel en eenvoudig een selectie maken uit ons ruime assortiment werklaarzen.

 

Voering

De meest bekende voering is toch wel de Werklaars met wollen voering, ideaal voor tijdens de koude winter dagen. Wol voelt warm en zacht aan, maar heeft als nadeel dat het minder snel droogt. Daarom zijn de Werklaarzen ook verkrijgbaar met andere en of geen voeringen.

Sixton maakt onder andere naast bovenstaande gebruik van een 3D air voering. Hierbij zorgen de technologisch geavanceerde vezels voor de beste prestaties, zelfs in de binnenste delen van de laars. De speciale driedimensionale voeringen garandeert een ongekend ademend vermogen en een hoge slijtvastheid. Deze voering is vooral geschikt voor de lente zomer en herfst.

Veiligheidslaarzen Sixton Montana voering wol bij Elmatho Werkschoenen Hoevelaken

Merken

Werklaarzen Sixton

De lederen werklaarzen van Sixton kenmerken zich door hun fraaie afwerking, hoge loopcomfort en lage gewicht. Ze bieden een diversiteit aan overige eigenschappen, zoals waterbestendig. De Sixton Montana, Ranch en resolute Rapido Werklaars zijn multi-inzetbare veiligheidslaarzen met S3 Normering. Door de maatvoering zijn deze werklaarzen ook geschikt voor dames. Wat de resolute Rapido unieke maakt is dat naast bovenstaande deze ook nog eens Vegan zijn.

Werklaarzen Grisport

Grisport is vooral bekend vanwege hun werkschoenen. Denk hierbij aan de Grisport 801, Grisport 803 en de Grisport 70211. Maar ook de werklaarzen van Grisport zijn van ongekende kwaliteit. Deze hebben hetzelfde loopcomfort als de werkschoenen en zijn ook fraai afgewerkt. Door de sympatex voering zijn deze werklaarzen waterbestendig.

Werklaarzen Walkmate

 Walkmate is een Nederlandse leverancier die een zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding biedt. De werklaarzen van Walkmate onderscheiden zich door een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding en deze relatief goedkoop zijn. Dit hebben ze kunnen realiseren door gebruik te maken van een stalen neus en zool. Hierdoor is de prijs lager, zonder dat dit ten koste is gegaan van de kwaliteit.

 

Leave a Reply

De waardering van elmatho.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 39 reviews.