Skip to main content
Product eigenschap

Hoge of Lage veiligheidsschoenen

By juli 25, 2022augustus 6th, 2022No Comments

Hoge veiligheidsschoenen ziet men vaak terug in de Agrarische sector, de Bouw, de Groenvoorziening en de Zwaardere industrieën.

Deze hoge werkschoenen zorgen voor extra stevigheid en ondersteuning rondom de enkels en de hiel. Mocht u bijvoorbeeld zwakke enkels hebben, dan is in een hoge werkschoen een verstandige keuze. Er moet wel rekening worden gehouden dat u met dit type schoenen inlevert op flexibiliteit.

Ook in koude en vochtige omgevingen bieden hoge werkschoenen een uitkomst. Er komt namelijk minder makkelijk water in je schoenen, als je, om een voorbeeld te noemen, door nat gras loopt. Hetzelfde geldt overigens voor zand, steentjes en andere kleine voorwerpen, deze zullen minder snel in de schoen komen. De hoogte van de schoen geeft daarnaast iets meer isolatie.

Voor ons assortiment aan hoge veiligheidsschoenen gebruik de volgende link.

Veiligheidsschoen / werkschoen Scout Ortisei Geel Vooraanzicht van Sixton bij Elmatho Werkschoenen Hoevelaken

Lage veiligheidsschoenen ziet men vaak terug in de Lichte industrieën, Logistiek en Transport en de Zorg.

Deze lage werkschoenen worden doorgaans verkozen vanwege hun flexibiliteit, omdat je je voet wat vrijer kunt bewegen ten opzichte van een hoge werkschoen.

Dit zien we, om een voorbeeld te noemen, terugkomen in de installatie techniek waar het regelmatig voorkomt dat men hurkt en of op de knieën werkt en met dit type schoen je voet en enkel beweeglijker zijn. Mocht u veel op de hurken of knieen werken dan adviseren wij u wel ten aller tijden een veiligheidschoen met kruipneus te gebruiken, zodat de neus minder snel zal slijten. Daarnaast geven lage veiligheidsschoen een minder warm gevoel aan de voet.

Voor ons assortiment aan lage veiligheidsschoenen gebruik de volgende link.

Veiligheidsschoen / werkschoen Atlantida Sella Bruin Vooraanzicht van Sixton bij Elmatho Werkschoenen Hoevelaken

Leave a Reply

De waardering van elmatho.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 39 reviews.