Skip to main content
Product informatie

Schoenmaat voor uw veiligheidsschoen

By mei 21, 2021augustus 6th, 2022No Comments
Schoenmaat bepalen

Betreffende de schoenmaat van uw veiligheidsschoenen raden wij u aan dezelfde te bestellen als voor de schoenen die u regulier draagt. De reden hiervoor is dat voor veiligheidsschoenen dezelfde schoenmaten van toepassing zijn als voor uw reguliere schoenen. Wij raden u overigens wel aan de product omschrijving en de maattabellen te lezen. Hierin staat doorgaans in omschreven hoe een schoen valt. De maattabellen kunt vinden via de volgende link. Maattabel.

Mocht u uw voeten opnieuw opmeten, om aan de hand van een maattabel uw schoenmaat te bepalen, dan willen wij u het volgende ten zeerste adviseren. Zorg er ten aller tijden voor dat u beide voeten opmeet. Geen enkele voet is hetzelfde en er is altijd een voet groter dan de ander.

Welke schoenmaat moet u kiezen. Indien uw grootse voet tussen twee maten inzit zullen wij u adviseren de grotere maat te bestellen. De reden hiervoor is dat wanneer de schoenen te klein zijn, u met uw tenen tegen de veiligheidsneus zult kunnen komen. Dit zal pijnlijke voeten zal veroorzaken.

Het kan altijd gebeuren dat u onverhoopt toch in de situatie belandt dat de schoen voor de kleinere voet te groot zit. U zult merken als de schoenmaat te groot is er wrijving zal optreden in uw schoen. Wrijving zorgt weer voor blaren én niet te vergeten; extra warmte. Deze extra warmte wil je natuurlijk niet omdat dit vaak een heet gevoel en zweetvoeten met zich meebrengt. Ook hiervoor zijn goede oplossingen om dit te voorkomen. Het dragen van een goed paar sokken kan het probleem al oplossen. Mocht dit niet afdoende zijn dan kan er ook gekozen worden voor gebruikmaking van een inlegzool. Controleer overigens bij het gebruik van inlegzolen wel of het merk inlegzool goedgekeurd is door de schoen leverancier. Indien dit niet het geval is, is het mogelijk dat hierdoor de normering komt te vervallen.

Mocht u ondanks bovenstaande nog specifieke vragen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Leave a Reply

De waardering van elmatho.nl/ bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 37 reviews.